Zwemmen en Wellness

Van subtropisch genieten tot heerlijk in de openlucht zwemmen, de Veenkoloniën biedt voor ieder wat wils.

Zwemmen in de natuur
Zwemplas Heeresmeer/Heeresveld
De zwemlocatie Heeresmeer is gelegen aan Heeresmeer 1 in Nieuwe Pekela. Het strand heeft een lengte van ca. 200m en is heeft een breedte variërend van ca. 5 tot 30m.

Zwemplas Borgerswold
De zwemlocatie Borgerswold is gelegen aan de Floralaan te Veendam.De zwemlocatie maakt onderdeel uit van recreatiepark Borgerswold. Het strand gelegen op het noordoosten heeft een lengte van ca. 300m en is ca. 23m breed.

Zwemplas Plan Zuid
Zwemlocatie Plan Zuid is gelegen aan de Vijverlan in Oude Pekela.De zwemlocatie bestaat uit 2 strandjes. Het strand aan de noordzijde van de locatie heeft een lengte van ca. 75m x ca. 11m. Het strand aan de zuidzijde van de locatie heeft een lengte van ca. 42m x ca. 11m.

Zwemlocatie Ruitershorn
De zwemlocatie Ruitershorn is gelegen aan de Nieuweweg te Muntendam. Muntendam is dorp in de gemeente Menterwolde, in de provincie Groningen. De zwemlocatie Ruitershorn is onderdeel van een vijverpartij gelegen in een woonwijk. Hoewel er geen directe doorstroming van de plas is, staat de plas wel in verbinding met het omringende water.

Botjes Zwembaai Zwemplas
Zwemstrandbotjeszwembaai aan de Botjesweg te Zuidbroek

Let op:

Het warme weer zorgt ervoor dat we sneller een duik nemen in de (Veendammer) zwemplassen. Let wel op waar je dat doet. Want voor de zwemplas in Langebosch (Wildervank) geldt een negatief zwemadvies vanwege een te hoge concentratie blauwalg. De provincie heeft borden geplaatst om zwemmers hierover te informeren. Voor de zwemplas Ruitershorn in Muntendam geldt een waarschuwing voor een lage concentratie blauwalg. De zwemplassen in Borgerswold en Heeresveld (Nieuwe Pekela) zijn volgens de Provincie Groningen 'goed', en dus toegankelijk voor publiek en recreatie. Kijk hier voor een actueel overzicht. 

Subtropisch zwemparadijs Tropiqua
Veendam beschikt over een subtropisch zwembad met sauna en zonnestudio. In de schoolvakanties worden vaak extra activiteiten georganiseerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om baantjes te trekken in het wedstrijdbad. Kijk voor actuele informatie, activiteiten en prijzen op de site van het zwembad.