Welkom in de Veenkoloniën!

Benieuwd naar een verrassende omgeving met interessante bezienswaardigheden en volop mogelijkheden tot fietsen en wandelen? De Veenkoloniën nodigen je graag uit voor een bezoek! Het uitgestrekte landschap spreekt ongetwijfeld tot de verbeelding: zoveel rust en ruimte ervaren in een dichtbevolkt Nederland is zeldzaam. De erfenis van de eerste kolonisten is nog merkbaar aanwezig. Avonturiers zochten in dit uitgestrekte veenlandschap met hard werken hun geluk. Hun baanbrekende werk heeft geleid tot een bijzonder landschap met een even bijzondere geschiedenis. We durven wel te stellen: het meest onontdekte stukje Nederland.


Wandelen op historische grond

Fietsen door Oost Groningen

Wat is er te doen?Veenkoloniën, Simpelweg genieten

Het uitgestrekte landschap van de Veenkoloniën spreekt ongetwijfeld tot de verbeelding: zoveel rust en ruimte ervaren in een dichtbevolkt Nederland is zeldzaam.
De erfenis van de eerste kolonisten is nog merkbaar aanwezig. Avonturiers zochten in dit uitgestrekte veenlandschap met hard werken hun geluk. Hun baanbrekende werk heeft geleid tot een bijzonder landschap met een even bijzondere geschiedenis. We durven wel te stellen: het meest onontdekte stukje Nederland. Kom, en ontdek de Veenkoloniën!Monumenten in de VeenkoloniënContact

De VVV Veenkoloniën is gevestigd in Cultuurcentrum van Beresteyn, Museumplein 5a in Veendam
Onze openingstijden zijn:
Ma-Vr 13.00-16.30 uur

Telefoon: 0598 317730