Recreatiepark Borgerswold

Laat u verrassen door dit schitterende allround recreatiepark voor jong en oud!

Aan de westrand van Veendam, op loopafstand van het centrum, ligt het uitgestrekte recreatiegebied Borgerswold van 450 ha. De typische witgeschilderde ophaalbruggetjes zorgen voor een bijzondere sfeer in dit parkachtige landschap. Het gebied beschikt over verscheidene voorzieningen voor zowel jong als oud, waaronder een waterskikabelbaan, campercamping en maneges en fraai aangelegde 18 holes golfbaan. Voor kinderen zijn er speelweiden, een kinderboerderij en waterplezier bij de zwemstranden. Bezoekers die van water houden komen zeker aan hun trekken!

Het gebied vanuit de lucht bewonderen kan via een dagcursus op het zweefvliegveld of met een ballonvaart. Door het park lopen ATB routes, ruiterpaden en een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelroutes. Binnen een oogwenk staat u in het naastgelegen Borgercompagnie, een typisch lintdorp met veenkoloniale boerderijen en daarachter uitgestrekte landerijen.

Wandelen in Recreatiepark Borgerswold
Dit schitterende 450 ha. tellende recreatiepark biedt volop mogelijkheden om te wandelen. Er lopen ook twee routes over onverharde paden door het park voor de wandelaars die van een stukje uitdaging houden. De routes komen bijeen in het middelpunt van het park bij de kinderboerderij. Er is dan de mogelijkheid het bij één route te houden of beide routes te combineren. 
Het `Compagniepad` (4,5 km) start aan de Veendam kant bij de parkeerplaats bij de waterskibaan in het NO. Volg de groene pijlen voor deze route.
Het `Wold & Wotterpad` ( 5km) start aan de Wildervank kant bij de parkeerplaats van het `Peerdewaske bosje`in het ZW. Volg de rode pijlen voor deze route. 
Ook kunt u de Veendammer Wind route doen. Deze verrassend mooie wandeling van circa 17 km begint in recreatiepark Borgerswold en voert je naar onder andere de buurtschappen Borgercompagnie en Tripscompagnie: twee nog ongeschonden voorbeelden van lintbebouwing. Een mooi voorbeeld van het zo typische karakter van een oorspronkelijke (Oost-Groninger) Veenkolonie. Ook kom je langs en door de Muntendammer Heemtuin en recreatiegebied Ruitershorn. Je kunt de route hier downloaden, deze is gemaakt door wandelweg.nl

Borgerswold Experience
Borgerswold Experience is de aanbieder in de regio voor onder andere boogschieten, paintball en een klimbos! Leuk voor een kinderfeestje, een bedrijfsuitje of een gezellig uitje met uw familie, kennissen en/of familie!
Bergweg 1
9642 LV Veendam

Kinderboerderij Veendam

Een pareltje in Borgerswold: de kinderboerderij. Met het mooie weer zeker een bezoekje waard!
De kinderboerderij is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 - 16.45 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 - 16.45.
Woldlaan 10
9642 LX Veendam

Ontdek nu zelf hoe leuk dit park is en geniet bij onze VVV-leden

Watersportcentre Veendam
Park Borgerswold/Bergweg 2
9642 LV Veendam

Borgerswoldhoeve/ Campercamping Borgerswold
Flora 2
9642 LW Veendam

Golfclub de Compagnie
Golflaan 1
9646 DS Veendam

 

Deel deze pagina