Activiteiten voor kids

De konijntjes aaien in de dierenweide, zwemmen in een fantastisch cool subtropisch zwembad of een kindvriendelijk museum bezoeken? Het kan allemaal in de Veenkoloniën.

Een museum saai? Echt niet! Kom een kijkje nemen in één van de vele musea in de Veenkoloniën

Veenkoloniaal museum Veendam
Hier wordt bewezen dat geschiedenis echt niet saai is. Een uitje naar dit uitgebreide museum is leuk voor jong en oud. Volg de museummuis Timo op de speurtocht door het museum en ontdek op speelse wijze meer over karton, de rijkdom van de Veenkoloniën en nog veel meer.

Kapiteinshuis Pekela
Wanneer je nog meer wilt ontdekken over de historie van de Veenkoloniën is het Kapiteinshuis in Pekela ook een absolute aanrader. Wanneer je hier binnenstapt lijkt het net of de kapitein zo binnen kan stappen om te vertellen over de verre reizen die hij gemaakt heeft.

Museumcollectie Ter Borg Ommelanderwijk
Bij Museumcollectie ter Borg in de Ommelanderwijk ontdek je meer over de geschiedenis van de landbouwers in de Veenkoloniën en kun je met een groep ook terecht voor een dag vol spelletjes.

Alida's poppenhuismuseum
Liefhebbers van poppenhuizen halen hun hart op bij Alida's Poppenhuismuseum in Veendam. Hier kijk je je ogen uit bij de verschillende creaties die dit huis in bezit heeft en Alida zelf kan u vol enthousiasme de achtergronden vertellen.

STAR
Onder de indruk raakt iedereen van een dagje Museumspoorlijn STAR. De historische spoorlijn tussen Veendam en Musselkanaal met een rijtuigenloods en stationsrestauratie in nostalgische stijl. 

Doemuseum
Het Doe Museum is precies wat de naam zegt: een museum waar je naar kunst kunt kijken én van alles kunt doen! Ontdek de tentoonstellingen, ga creatief aan de slag en speel. Daar ben je nooit te oud voor!

Actief
Wil je liever actief bezig zijn, dan is het Watersportcentre in recreatiepark Borgerswold in Veendam een absolute aanrader. Hier kunt je waterskiën, wakeboarden, kneeboarden en méér. Of ga naar Zwembad Tropiqua, het leukste subtropische zwembad uit de regio waar je zomers waterpret kunt hebben. Nieuw in de regio is Landgoed Tenaxx in Wedde. Hier is een survivalrun aangelegd die een ac­tie­ve, spor­tie­ve uit­da­ging biedt! Het gaat erom zo snel mo­ge­lijk het par­cours met 16 ‘hin­der­nis­sen’ over heu­vels en door mod­der en wa­ter af te leg­gen.

Natuur
Kijk hier voor tips. Absolute aanraders voor families met kinderen zijn Heemtuin Muntendam en Natuurgebied tussen de Venen. Dit unieke en prachtige natuurgebied is de Parel van Menterwolde. Het natuurpark heeft een bezoekerscentrum en horecagelegenheid, een waar paradijsje. Ook Recreatiepark Borgerswold in Veendam mag niet ontbreken in dit rijtje. Hier kunt u eindeloos wandelen, fietsen en zwemmen. Maar vergeet vooral niet
de schitterende Kinderboerderij die met recht een attractie te noemen is. Kijk hier voor verdere informatie over dit recreatiepark.