Wandelen

Al wandelend kennis maken met de geschiedenis van de Veenkoloniën of geniet je van de groene parken die Veendam rijk is. Op eigen initiatief of onder begeleiding van één van de gedreven gidsen die wij in ons gebied hebben. Wilt u een wandeling onder begeleiding van een gids maken, neem dan contact op met de landschapsgidsen

Waterwegen van het Veen

Wandel over voornamelijk verharde wegen, paden en paadjes eens zo'n 6,5 uur door de historie van veen, turf, spoor- en waterwegen. En vind de rust, de ruimte en (water)recreatie van nu; gewonnen uit turf. Een tocht voor doorstappers waarbij je Veendam goed leert kennen!

Download hier uw route

Veendammer Wind

Deze verrassend mooie wandeling van circa 17 kilometer begint in recreatiepark Borgerswold te Veendam en voert u naar onder andere de buurtschappen 'Borgercompagnie' en 'Tripscompagnie'. Twee nog ongeschonden voorbeelden van zogenaamde lintbebouwing; het zo typische karakter van een oorspronkelijke (Oost-Groninger) Veenkolonie.

Download hier uw route


Stadswandeling in Veendam

Wandel een paar uur weg door parkstad Veendam en ontdek haar historie van veen, turf en scheepvaart. En haar niet aflatende lust om te bouwen aan een toekomst van optimaal woon- en leefplezier met unieke recreatiemogelijkheden. Veendam ten voeten uit...

Download hier uw route

Ommelander Ommetje

Het Ommelander Ommetje start vanuit Ommelanderwijk, een dorp met de karakteristieke Veenkoloniale lintbebouwing. In het omliggende landschap zijn veen historische structuren nog goed zichtbaar.

Download hier uw route