Tocht om de Noord: zing het Grunnens Laid

Tocht om de Noord: zing het Grunnens Laid

Laat zien én horen dat je trots bent op Groningen. Op initiatief van de Tocht om de Noord wordt er daarom -op 100 locaties- het Grunnens Laid gezongen. Het Gronings volkslied is namelijk niet van één plek, maar van ons allemaal.

Burgemeesters van vrijwel alle Groninger gemeenten doen mee, evenals de Commissaris van de Koning. Het hoofdpodium staat op het Museumplein in Veendam. Op dat podium wordt het volkslied gezongen door bekende Groninger artiesten.

 

100 locaties

Daarnaast klinkt het Grunnens Laid op 100 locaties in de provincie. Denk aan kerken, borgen, dorpshuizen, musea, horeca en zorgcentra. Het volkslied klinkt bijvoorbeeld vanuit de Martinitoren in Stad, vanaf het Muziekfestival Delfzijl en in Abraham’s Mosterdmakerij in Eenrum. De supportersvereniging van FC Groningen zingt het volkslied in de bus op weg naar Amsterdam. Ook op veel andere locaties in de provincie wordt mee gezongen.

Kijk voor alle 100 locaties op: https://www.tochtomdenoord.nl/todn/alle-locaties-grunnens-laid

 

Zing mee

Ben jij ook trots op Groningen? Laat het zien én horen door op 28 september het Gronings volkslied mee te zingen. Ongeveer een week vóór het evenement wordt een lijst met alle locaties gepubliceerd op www.grunnenslaid.nl. Er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt waar het Grunnens Laid gezongen wordt. Je bent overal van harte welkom. 

 

Vlogs en #trotsopgroningen challenge

In aanloop naar het evenement komt er een twaalfdelige vlog-serie online. Vlogger David Elzinga gaat in alle Groninger gemeenten op bezoek bij locaties die meedoen op 28 september. Daar test hij de kennis van de inwoners. Hoe goed kennen Groningers hun volkslied eigenlijk? De vlogs verschijnen twee keer per week op de website en de Facebookpagina van de Tocht om de Noord.

Honderd uur vóór het evenement van start gaat lanceert de organisatie de #trotsopgroningen challenge. Groningers worden opgeroepen om vanaf dinsdag 24 september om 13:00u via sociale media te laten zien waarom zij trots zijn op Groningen. Dit kan door een foto of video te plaatsen met de hashtag #trotsopgroningen, en anderen uitdagen hetzelfde te doen.

 

Tocht om de Noord

Voor meer informatie over Tocht om de Noord ga je naar: https://www.visitgroningen.nl/nl/doen/uitgaan/1748298118/tocht-om-de-noord