Theater: Klatwerk 3

Theater: Klatwerk 3

Het Groningse pianotrio Klatwerk3 komt met hun vierde album met de titel: Eyeopener. Hiermee gaan Boelo Klat, Ancel Klooster en Ruud Vleij een nieuw muzikaal avontuur aan. Boelo Klat neemt zijn publiek mee op weg naar jazzy New York. In ontmoeting met de liefde worden hem de ogen geopend en geeft hij odes aan familie en aan zijn muzikale helden. Hij behandelt de blues met zijn kompanen Vleij en Klooster, die Klat ondersteunen en uitdagen. Het nieuwe album Eyeopener is met 15 tracks een afwisselende plaat geworden, van keiharde swing en crispy funk naar filmisch minimalisme.

Boelo Klat (Pianist) studeerde aan het conservatorium in Groningen klassiek piano en jazz. Hij won in 1990 het Middelsee Jazz Concours en speelde daarna samen met Hanneke Kappen en Jan Glas. Hij heeft inmiddels acht cd ‘s op zijn naam staan met eigen composities.

Ruud Vleij (Bassist) studeerde contrabas en basgitaar in Den Haag, deed veel theaterprojecten en tours in Europa. Zo speelde hij met Francien van Tuinen en het Noordpoolorkest.

Ancel Klooster (Drummer) studeerde klassiek slagwerk en drums in Groningen en New York. Hij speelde met Jumping the Blues, diverse musicals en een project met muziek van Vince Mendoza.

Holly Moors, Moorsmagazine. “Als ze in Amerika gewoond hadden waren ze waarschijnlijk al lang wereldberoemd geweest, want wat dit trio maakt is van absolute wereldklasse, terwijl het tegelijkertijd zo Gronings is als zwarte klei. Een beetje weerbarstig, maar tegelijk kristalhelder, wringend maar melodieus, steeds spannend en precies goed.” –
Locatie: Museumplein 5a, 9641 AD, Veendam
www.vanberesteyn.nl
 

Deel deze pagina