Theater: Finale bakk'n vertell'n

Theater: Finale bakk'n vertell'n

Bakk’n vertell’n… velen van u zullen zich de Stamtoavel van radio Noord herinneren. Een succesvol radioprogramma waarin in ‘t Grunnings’ de meest hilarische moppen werden getapt vanachter een stamtafel. Om beurten vlogen de moppen van de tappers je om de oren. Een soortgelijk concept herhaalt zich tijdens de Finale van het Wereldkampioenschap Bakk’n vertell’n in vanBeresteyn.
In de maanden  oktober en november worden de voorrondes gehouden in Café de Oude Bank in Leek, ’t Zielhoes in Usquert, Café de Toeter in Veendam en Café Carambole in Winschoten. Een jury, mét verstand van in ‘t Grunnings’, is aanwezig om uiteindelijk uit alle stamtoavels de vier beste aan te wijzen voor de Finaleavond in vanBeresteyn.  Eén van de juryleden van deze eindronde  is oud-stamtoavellid Jaap Biemold. De presentatie is in handen van RTV Noord presentator Okkie Smit.
Het winnende team wordt in de gelegenheid gesteld de  moppen nog eens te vertellen in een éénmalige uitzending op een zaterdagochtend bij Radio Noord.
Tevens wordt van elke voorronde de beste Stamtoavel gekozen. Zij ontvangen vrijkaarten voor de voorstelling van ‘meestermoppentapper’ Ton Kas op 12 november in vanBeresteyn.

Oproep:
U kunt een team samenstellen van vier á vijf personen waarmee u in het Gronings ca. een half uur de lachers op uw hand weet te houden. Meld u dan aan voor 15 september.  (Individueel kunt u zich ook aanmelden, de organisatie zal in dat geval de teams samenstellen).
Aanmelden kan bij vanBeresteyn of het Café van uw eerste keuze.  Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt de definitieve locatie toegewezen. De data van de voorrondes worden nog bekendgemaakt.
Locatie: Museumplein 5a, 9641 AD, Veendam
www.vanberesteyn.nl

Deel deze pagina