Leerzame & leuke middag met symfonieorkest Educa Symfonia

Leerzame & leuke middag met symfonieorkest Educa Symfonia

Op zaterdag 14 april voert Educa Symfonia voor kinderen en volwassenen een super leuk en ook nog eens een leerzaam concert uit. Dit symfonieorkest speelt licht klassieke muziek, populaire filmmuziek en ‘De Bananenkoopman’.

In dit gezellige muzikale uurtje laat het orkest kennis maken met de muziek en de musici. Welke instrumenten spelen er in het orkest? Wat kun je allemaal met zo’n instrument? Wat is de rol van de dirigent? Wat is de beleving bij de muziek ? En hoe voelt het als je mee mag zingen met het orkest? Want dat mag: de kinderen mogen meezingen met ‘De Bananenkoopman’!

Het concert is bedoeld voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 van de basisschool. De leerkrachten van de basisscholen is gevraagd om het lied ‘De Bananenkoopman’ aan te leren.

De filmmuziek die te horen is, komt o.a. uit ‘Harry Potter’, ‘Lord of the Rings’ en ‘Pirates of the Caribbean’.

 

 

Kinderen in deze leeftijdsfase denken er over na om een instrument te kiezen. Omdat er volop gelegenheid is om de instrumenten samen èn apart te beluisteren, kan de motivatie voor een bepaald instrument groeien. Het kan ook hun motivatie versterken om later in een orkest te willen spelen.

Ze mogen in ieder geval aan het eind van het concert ook de instrumenten bekijken en vragen stellen aan de musici. Het concert begint om 15.00 tot 16.00 uur in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam en is bovendien gratis toegankelijk!

Als dàt geen boeiende middag wordt?

 

Educa Symfonia is een initiatief van het VKSO het orkest van de Veenkoloniën en Cultuurcentrum vanBeresteyn.

Deel deze pagina