Colori Ensemble

Colori Ensemble

Rianne Jongsma (fluit, piccolo), Wilma Jongsma (hobo, althobo), Arjan Jongsma (marimba) en Frans Douwe Slot (piano) studeerden/studeren aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Groningen en Utrecht. Ze wonnen individueel belangrijke prijzen, o.a. op het Prinses Christina Concours en het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.


 

Het ensemble ontleent haar naam aan de compositie Colori, in 2012 geschreven door Wim van Ligtenberg. Het betekende het eerste werk voor deze unieke instrumentencombinatie. Met deze compositie was het ensemble in 2013 te zien en te horen in Vrije Geluiden van de VPRO. Vanaf die tijd hebben meerdere componisten werken aan het ensemble opgedragen, waaronder Peter Visser en Sipke Hoekstra. Naast het hedendaagse repertoire speelt het ensemble arrangementen van werken van componisten als Moessorgski, Tsjaikovski en Ravel. De leden van het ensemble treden ook in kleinere samenstelling of solistisch voor het voetlicht waardoor concerten van het Colori Ensemble zeer afwisselend zijn.

In samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf kwam in 2015 de CD "Colori miti" tot stand voor het label Aliud Records. Een eerdere CD werd in eigen beheer geproduceerd in samenwerking met Studio Soundfarm en bevat klassiek solo, duo en trio repertoire. Opnames voor een tweede CD voor Aliud Records, in opdracht van het FMA, staan in het voorjaar van 2018 gepland. Het Colori Ensemble was in het najaar van 2015 te beluisteren op Radio 4 in de programma's Muziekwijzer en Opium op 4. In 2016-2017 verzorgde het ensemble o.a. concerten in de Nieuwe Kerk Den Haag, Kleine Zaal en Spiegelzaal Concertgebouw, Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden en Schouwburg De Lawei Drachten.

Aanvang: 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Entree: 15,00 p.p. in de pauze krijgt u koffie, thee en heerlijke traktaties aangeboden (kinderen t/m 15 jaar gratis)

Deel deze pagina