Woonhuis met aangebouwde schuur

Woonhuis met aangebouwde schuur

WOONHUIS, van het dwarshuistype, met aangebouwde SCHUUR gebouwd volgens een gevelsteen in 1888 in een Eclectische stijl met Neo-Renaissance elementen in opdracht van de aristocraat Philip W. van Heijningen Bosch. In 1905 werd aan de achterzijde het arkeneel vervangen door een nieuw arkeneel met balkon. De schuur aan de rechterzijde is intern geheel verbouwd. In het woonhuis zijn echter een aantal zeer waardevolle interieuronderdelen aanwezig. Het pand is onlangs gerestaureerd voor de huisvesting van een advocatenkantoor.

Het pand is opvallend gelegen aan het Beneden Oosterdiep en vormt in combinatie met het eveneens beschermde postkantoor (Beneden Oosterdiep 59/61) een fraai ensemble. In de tuin aan de achterzijde staat een monumentale treurbeuk.

Eigenschappen & faciliteiten

Contact

  • Beneden Oosterdiep 63
    9641 JB Veendam
Routebeschrijving starten

In de omgeving

Deel deze pagina