Alan Parsons Live Project

Alan Parsons Live Project

Componist, muzikant en producer Alan Parsons heeft een carrière met ongekende hoogtepunten. Hij leverde bijdragen aan albums van onder andere The Beatles en Pink Floyd en werd elf keer genomineerd voor een Grammy. Op 4 mei staat het legendarische muziek icoon Alan Parsons met Alan Parsons Live Project in De Oosterpoort!

Vernieuwend

Al in 1969 zette de Brit Alan Parsons zijn eerste schreden in de muziekbusiness dankzij zijn bijdragen aan het baanbrekende Beatles-album Abbey Road. Hij werkte als engineer aan de Pink Floyd platen Atom Heart Mother en Dark Side of the Moon, werk dat de boeken is ingegaan als uiterst vernieuwend en experimenteel. En daar houdt het niet mee op. Ook illustere namen als John Miles, Cockney Rebel, Al Stewart en The Hollies staan op de producers-palmares van Parsons.

Alan Parsons Live Project

Maar waar het deze avond allemaal om gaat is Alan Parsons Live Project. Met dit concept bracht Parsons de belangrijkste platen van zijn carrière uit met als eerste Tales of Mystery and Imagination. Elk album van het Alan Parsons Live Project dat hierna volgde, is een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, ELO en Genesis.

Met Alan Parsons Live Project is Alan Parsons verantwoordelijk voor de hits Don’t Answer Me, Eye In The Sky en Old And Wise. Van meezingers, tot muzikale hoogstandjes en bezwerende geluiden: ervaar het met Alan Parsons Live Project!