Paardrijden

Ongestoord genieten, romantisch stappen en je ogen rijkelijk de kost geven vanaf je paard doe je natuurlijk in het heerlijke recreatiepark Borgerswold.

In het Borgerswold bevindt zich een ruiterroute die door middel van houten paaltjes met een hoefijzer gemarkeerd is. De route is te starten vanaf twee punten in het park. Het eerste startpunt is direct naast manege Lipizza in Veendam. Het tweede startpunt is de noordelijke parkeerplaats van Borgerswold aan de Bergweg. De ruiterroute loopt met name door bos en langs water. Tijdens de tocht kom je regelmatig bruggetjes tegen. Het is mogelijk om met het paard in de winter een stukje over een strandje bij het meer te rijden en ook zijn er verschillende mogelijkheden om door het water te rijden. Naast de ruiterroute is er in het recreatiepark Borgerswold ook veel ruimte voor vrij rijden.

Klik hier voor een uitgebreide plattegrond van Borgerswold.

Route 10, de S.T.A.R. route
Route 10 van het Sprong over het Veen-project is 10 km lang. De route is niet voorzien van bewegwijzering, maar met de gedetailleerde kaart is de route eenvoudig te volgen. De S.T.A.R. route is genoemd naar de STAR Museumspoorlijn die tussen Veendam en Stadskanaal loopt, de langste museumspoorlijn van Nederland, met een historische stoomlocomotief. Bovendien gaat deze route deels over een oude spoorlijn vanaf Gasselternijveen naar Stadskanaal; dit was vroeger de treinverbining met de Hondsrug. Een unieke ervaring! Om de folder online te bestellen ga naar http://www.hippisch-toerisme.nl/website/?docid=253&provincie=3

De route is ook te koop bij VVV Veenkoloniën.