Shoppen

Met evenementen zoals de Oldtimerrally Veendam-Leer, Night of the Guitars, Vakantiemarkten Veendam, Sightseeing Run Veendam, Pruiverij en Oetmarkt en de sfeervolle Kerstmarkt is Veendam een centrum dat bruist.

Veendam, hart van de Veenkoloniën

In dit levendige centrum vindt u een uitgebreid aanbod van winkels en gezellige eetgelegenheden. En zodra de zon zich laat zien kunt u genieten op één van de vele terrassen die het centrum van Veendam rijk is.  Naast een levendig centrum mag Veendam, door zijn grote aanbod van modezaken, zich dé modestad van de regio noemen. Laat u zich ook verleiden tot het proeven van streekproducten en sluit de avond af met muziek of theater. Ook zijn er gezellige uitgaansgelegenheden waar jong en oud terecht kunnen.

Leuk om te weten: er zijn o.a. overdekte winkelcentra en u kunt gratis parkeren. Er zijn ook blauwe zones zodat u altijd op korte afstand van de winkels kunt parkeren. Denk daarbij wel aan een parkeerschijf. Stichting Kabelnet Veendam heeft gratis WIFI hotspots in het centrum van Veendam, bij de jachthavens, zwembad tropiqua en de sorghvliet- en parkstadhal, en op andere plekken. De gebruikte SSID is: SKV4Free.

Elke  maandag is er van 13:00 tot 17:00 weekmarkt op het  Museumplein en op donderdag op het Raadhuisplein. Op de donderdagavond (behalve in Sorghvliet) is er koopavond en op vrijdagavond is er in Sorghvliet koopavond.
In Veendam heeft u diverse mogelijkheden om overdekt te winkelen:
- Winkelcentrum Autorama
, Beneden Oosterdiep 165, 9645 LN Veendam
- Winkelcentrum Winkler Prins Passage, Winkler Prins Passage, Veendam

Wilt u shoppen en tegelijkertijd wat meer over de historie van het centrum ontdekken? Download dan hier de shopping- en uitkaart. Deze is ook gratis verkrijgbaar bij de VVV in Veendam.

Kijk onderaan voor enkele VVV tips

Rondom Veendam

Ook in de omliggende dorpen en plaatsen rond Veendam kunt u diverse faciliteiten vinden. In de gemeente Pekela en in Muntendam is er vrijdag koopavond en in Noordbroek en Zuidbroek op donderdagavond. In Oude Pekela kunt u ook overdekt winkelen bij Winkelcentrum de Helling.