Bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer

Veendam beschikt over een modern treinstation met een Arrivatrein, dat goede verbindingen heeft met de stad Groningen en Duitsland.
Het naastgelegen busstation verzorgt de verbindingen binnen de Veenkoloniën en de provincies Groningen en Drenthe.
De stoptreinen Groningen-Veendam v.v. rijden ieder halfuur, op zondagen ieder uur.
Plan uw bezoek met de trein of bus op de site van Arriva http://www.arriva.nl

Servicepunt busstation Veendam
Spoorweg 1
Veendam
Saldo opladen, chipkaartbestelling uit webwinkel ophalen, Sterabonnementen kopen
Ma t/m vr 8:30-17:00 uur

Servicepunt Primera Hiemstra
Winkler Prins Passage 7
Veendam
Saldo opladen, bestelling uit webwinkel ophalen
Sterabonnementen kopen

Stadsbus Veendam (Lijn 510)
De Stadsbus biedt een goede verbinding vanaf en naar het station in Veendam en rijdt langs alle winkelcentra en verzorgingstehuizen in Veendam en Wildervank. Een retourrit met de Stadsbus kost u maar € 2,00 (gepast betalen wordt op prijs gesteld). Op dit moment kunt u nog geen gebruik maken van de OV chipkaart. Regelmatig worden er, in samenwerking met de plaatselijke middenstand, verschillende acties georganiseerd, waarbij u op vertoon van een geldig buskaartje korting krijgt of gratis koffie/thee krijgt aangeboden. Het telefoonummer van de coördinator is: 06-26244095. U kunt ons ook mailen : stadsbusveendam@gmail.com.

Regiotaxi Oost-Groningen
0900-2022702 (lokaal tarief) Gemeente Hoogezand-Sappemeer, Slochteren, Stadskanaal, Veendam, Pekela, Bellingwedde, Oldambt en Menterwolde.

Parkeren
U kunt in Veendam en Pekela gratis parkeren. Er zijn in het centrum van Veendam, naast de promenadeparkeerplaats, diverse parkeerplaatsen. Mocht hier geen plaats meer zijn dan kunt u o.a. uitwijken naar Molenstreek 180, 9641 HJ Veendam (6 min lopen). Let op, er is op sommige plekken in het centrum wel een blauwe zone/parkeerschijfzone: op het gedeelte Bocht Oosterdiep tussen de Julianalaan en de Kerkstraat, Museumplein, Promenade P-plaats (2 rijen, let goed op), Burg. de Hoopstraat, Beneden Oosterdiep (gedeelte ter hoogte van de Veenlustflat), Museumplein, het Julianapark en het Kerkplein en op het parkeerterrein aan de J.G. Pinksterstraat. Dit is inclusief de parkeervakken tegenover het parkeerterrein. Ook hier is nu van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-18.00 uur een parkeerschijf nodig om te parkeren. Met een parkeerschijf kan maximaal 2,5 uur geparkeerd worden. 

Deel deze pagina