Over de Regio Veenkolonien

Welkom in de Veenkoloniën

Benieuwd naar een verrassende omgeving met interessante bezienswaardigheden en volop mogelijkheden tot fietsen en wandelen? De Veenkoloniën nodigen je graag uit voor een bezoek!
Het uitgestrekte landschap van de Veenkoloniën spreekt ongetwijfeld tot de verbeelding: zoveel rust en ruimte ervaren in een dichtbevolkt Nederland is zeldzaam.
De erfenis van de eerste kolonisten is nog merkbaar aanwezig. Avonturiers zochten in dit uitgestrekte veenlandschap met hard werken hun geluk. Hun baanbrekende werk heeft geleid tot een bijzonder landschap met een even bijzondere geschiedenis. We durven wel te stellen: het meest onontdekte stukje Nederland.

Veendam

Maak een stadswandeling en ontdek dat ‘Parkstad’ Veendam anders gebouwd is dan de meeste Veenkoloniale dorpen. Gedeeltelijk een lintdorp, maar voor het riviertje de Oude AE weken de kanalen uiteen en kon in die vork een echt centrum ontstaan. Fier aan één van de winkelstraten staat het gemeentehuis uit 1878. Kom winkelen in de winkelcentra in het stadscentrum of bezoek Cultureel Centrum VanBeresteyn voor een heerlijke avond uit.

Leuk om te weten: er zijn o.a. overdekte winkelcentra en u kunt gratis parkeren. Er zijn ook blauwe zones zodat u altijd op korte afstand van de winkels kunt parkeren. Denk daarbij wel aan een parkeerschijf.
Stichting Kabelnet Veendam heeft gratis WIFI hotspots in het centrum van Veendam, bij de jachthavens, zwembad tropiqua en de sorghvliet- en parkstadhal, en op andere plekken. De gebruikte SSID is: SKV4Free.


Deel deze pagina