Theater: Rein de Graaff trio & guests: Baritone Exploision

Theater: Rein de Graaff trio & guests: Baritone Exploision

Het laatste concert van de voorjaarstournee van pianist Rein de Graaff vindt traditiegetrouw ook dit seizoen plaats in vanBeresteyn. En, ook traditiegetrouw, brengt de Veendammer jazzpianist grote namen mee. Eén van hen is Gary Smulyan. Een man die vele saxofoonsecties heeft verankerd met de geweldige lage klankkleur van zijn baritonsaxofoon. Hij speelde in big bands als die van Woody Herman en het Mel Lewis Jazz Orchestra en werkte met Dizzy Gillespie, Stan Getz, Ray Charles en vele anderen.

De jonge veelbelovende trompettist Gidon Nunes Vaz is één van de grote talenten van de nieuwste generatie Nederlandse jazzmusici. Opmerkelijk is het dat hij al deel uitmaakte van verschillende bigbands van naam, zoals The Jazz Orchestra of the Concertgebouw. De reacties op zijn eerste CD waren bijzonder lovend. Kenners voorspellen hem dan ook een grote toekomst in wereld van de jazz.

Als gebruikelijk musiceren zij met de bezielende begeleiding van onze eigen Rein de Graaff en zijn mede musici bassist Marius Beets en drummer Eric Ineke.
Museumplein 5a
9641 AD Veendam
www.vanberesteyn.nl

Deel deze pagina