Theater: Blues & Stories deel II

Theater: Blues & Stories deel II

Na het stormachtige succes van Blues & Stories deel I, met de primeur in vanBeresteyn vorig seizoen,  brengen blues veteraan Fred Reining (Lefthand Freddy) en drumlegende Hans Waterman (Cuby & The Blizzards, Solution,The Pretty Things e.a.) opnieuw een programma vol humoristische verhalen en ervaringen uit hun rijke verleden. Herinneringen aan Belgische hotelkamers, avonturen met de Franse douane, verhalen over zeldzaam vinyl, rappen in 1930, op tournee met The Pretty Things en het spelen met Nederlandse iconen als Herman Brood en Jan Akkerman; de bodem van de schatkist is nog lang niet in zicht!

Uiterst sfeervol zal het geheel ondersteund worden door (historisch) foto,- en filmmateriaal, veelal uit de persoonlijke archieven van de beide heren. Muzikaal valt er ook weer genoeg te genieten, zo zullen nog niet eerder gebrachte songs, bedoeld voor de komende nieuwe cd, de revue passeren.
Topmuzikanten Andre van der Werf (bas) en Berend Reining (gitaar) zorgen als vanouds voor de rotsvaste muzikale basis.

De pers:
‘Osnabrucker Zeitung` : verbluffend concert..., …de ‘live magie’ reputatie van de band komt grotendeels voort uit de collectieve kracht van het viertal..

Ter gelegenheid van het 25ste jubileum van het  Heimathaus in Twist (en het 20ste Lefthand Freddy concert aldaar, werd Fred in januari 2016 in de ‘Walk of Fame’  opgenomen.
Een heuse plaquette liggend tussen een illuster rijtje namen. Een blijk van waardering voor de vele Duitse Lefthand Freddy optredens.

Locatie: Museumplein 5a
9641 AD Veendam
 

Deel deze pagina