Theater: Bluegrassfestival

Theater: Bluegrassfestival

Voor het eerst in vanBeresteyn: een Bluegrassfestival met drie bands die hun sporen ruim hebben verdiend in de wereld van Bluegrass-  en  Countrymuziek.


De Blue Grass Boogiemen toeren al vijfentwintig jaar door Nederland en daarbuiten. Van Europa tot in Amerika deelden ze podia met de groten uit de Bluegrass- en Countrymuziek. Kortgeleden kwam hun vierde album uit ter ere van het vijfentwintig jarig  jubileum. Op de CD zijn een aantal gastvocalisten t beluisteren waaronder Freek de Jonge, Tim Knol, Ernst Jansz en Bennie Jolink.
 

The Oldtime Stringbandmet bandleden afkomstig uit Hoorn en Amsterdam speelt een mix van Bluegrass- en Oldtime muziek. Drie jaar geleden werd de band opgericht om een documentaire over koeienschilder Ruud Spil te begeleiden. Dat beviel en wel zo goed dat ze nu  twee cd's, twee Engelse tours, een Californië tour een vele binnenlandse en Belgische optredens verder zijn.

En natuurlijk mag één band niet ontbreken op dit Bluegrassfestival in vanBeresteyn. Dat is onze trouwe Bluegrassband uit Harkstede:  De Stroatklinkers. Rond één microfoon, allemaal hun eigen instrument  en vaak meerstemmig spelen ze op dit festival hun mooiste Bluegrass- en Country nummers.

Locatie: Museumplein 5a, 9641 AD Veendam

www.bluegrassboogiemen.nl

www.theoldtimestringband.eu

www.stroatklinkers.nl

Deel deze pagina