Tentoonstelling 100 jaar Fiep

Tentoonstelling 100 jaar Fiep

In Bibliotheek Veendam hangt tot en met zaterdag 11 februari de mini-tentoonstelling 100 jaar Fiep. Op elf panelen kun je de hoogtepunten uit het oeuvre van illustratrice Fiep Westendorp bewonderen.

 

Wie kent niet het werk van Fiep Westendorp? Op 17 december 2016 was het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Ter ere van het Fiepjaar is er in verschillende bibliotheken in Nederland een reizende tentoonstelling te zien. Tot en met zaterdag 11 februari hangt de mini-tentoonstelling 100 jaar Fiep in Bibliotheek Veendam. De tentoonstelling is samengesteld door Museum Meermanno en de Fiep Westendorp Foundation.

In elf panelen wordt het verhaal verteld van Fiep Westendorp als illustratrice. De tentoonstelling besteedt natuurlijk aandacht aan de bekende illustraties van onder andere Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Floddertje. Maar er is ook aandacht voor haar reclamewerk en vroeg illustratiewerk.

De tentoonstelling is tijdens openingsuren van de bibliotheek te bezichtigen.

Deel deze pagina