The Best of Blues

The Best of Blues

Barrelhouse
Na 40 jaar optredens op duizenden podia behoort Barrelhouse (in dezelfde samenstelling) nog altijd tot de absolute top in Nederland. Leading Lady Tineke Schoemaker werd eerder uitgeroepen door de Dutch Blues Foundation tot de beste blues-vocalist van Nederland. Het laatste album van de band ‘Almost There’ won vorig jaar de Edison Jazzism Publieksprijs.
Lefthand Freddy
Muzikanten die ook al decennia meedraaien in de blues scene zijn gitarist en zanger Fred Reining (Left Hand Freddy) en drummer Hans Waterman. De band staat voor stevige blues, tomeloze energie en een mooi stukje entertainment van mr. Lefthand Freddy. Bluesmagazine schreef: ‘Een weergaloze band, wát een spelvreugde, een parel op de kroon van de Nederlandse bluesmuziek’.
Magic Frankie
De blueswereld mag zich klaarmaken voor één van de meest gewilde comeback’s van deze eeuw: Magic Frankie! Hij verraste in de jaren ’80 de Nederlandse blueswereld met Magic Frankie and The Blues Disease. B.B. King himself gaf hem het grootste compliment : ’You really play my kind of blues.’ Samen met Lefthand Freddy laat Magic Frankie horen dat na jaren van afwezigheid hij weer helemaal terug is. The Gangster of the Blues is back in business!!
MAARIS
Naast een line-up van gevestigde en doorgewinterde muzikanten treedt in de foyer de zinnenprikkelende band MAARIS uit Groningen op. Deze jonge muzikanten, met zangeres Mariska Brink, hebben als gemene deler liefde voor de blues en rock. De band ontwikkelde een eigen geluid, wat eind oktober 2017 leidde tot de goed ontvangen debuut live EP ‘Time’

Deel deze pagina