Oktober Kindermaand bij het Noord Nederlands Trein & Tram Museum 'Spoorspeurders zijn iets op het spoor!'

Oktober Kindermaand bij het Noord Nederlands Trein & Tram Museum 'Spoorspeurders zijn iets op het spoor!'

Spoorspeurders, dit wordt echt even zoeken en puzzelen. In het monumentale grote stationsgebouw van Zuidbroek leven onze twee lieve Mascotte Muizen. Eerst was Treinie alleen in het station maar gelukkig kwam later Trammie bij hem wonen. Dit is veel gezelliger zo met zijn tweeën. Elke nacht rennen ze door het station, maar als het licht is verstoppen ze zich meestal in hun verborgen nestje.
Kan jij het spoor volgen van Treinie en Trammie? Ben jij een echte Spoorspeurder, dan lukt het jou vast om na een zoektocht door het stationsgebouw het nestje van onze twee muizen te vinden. Tijdens jouw speurtocht vul je de antwoorden in op de kaart en kom je allerlei dingen te weten over het station. Zo word jij een echte Spoorspeurder!

Behalve het Spoorspeuren zijn er nog veel meer leuke dingen in het station. Denk je dat jijzelf met de modeltreinen kunt rijden? Gewoon proberen: vooruit, achteruit, wagen aankoppelen, wagens afkoppelen. Na wat oefenen lukt dat zeker. Of kijk je liever naar treinenfilms? Dat kan ook. Net als het memory-spel, een kleurplaat kleuren of zelf een trein van karton bouwen.

Neem een kijkje in het museum, daar is nu een expositie over oude blikken treinen. Daar hebben papa en opa vast nog wel mee gespeeld, die kunnen daar zeker nog over vertellen. Het museum is niet alleen oud hoor, er zijn ook moderne tablets met informatie en we hebben het NFC-systeem. Daarmee kun je op jouw Ipad/telefoon allerlei informatie krijgen over het museum. Geen telefoon bij je? Geeft niet, want in het museum zjin ook telefoons beschikbaar om rond te lopen en de verhalen te zien, te horen en te beleven.

  • 22 oktober: 10:00 - 17:00
  • 23 oktober: 10:00 - 17:00
  • 29 oktober: 10:00 - 17:00
  • 30 oktober: 10:00 - 17:00

Moe geworden van doen en kijken? In het Museumcafé zijn koffie, thee en fris te koop. Daar kan je rustig even zitten en een film kijken. Wij doen ons best er wat moois van te maken. Kom jij met je ouders of je grootouders kijken? Welkom en tot ziens!
Noord-Nederlands Trein & Tram Museum
Stationsstraat 5
9636 BA Zuidbroek
0654284355
jan.bleeker@nnttm.nl
http://www.nnttm.nl

Deel deze pagina