Muziektheater Updiggin’ in Doe Museum Veendam

Muziektheater Updiggin’ in Doe Museum Veendam

Een moord bepaalt het leven van een Afrikaanse vrouw en een Nederlandse man. Verwijdering, verdriet en wraakgevoelens zijn het gevolg en toch is Updiggin’ dat opgevoerd wordt in het Doe Museum in Veendam een blijmoedige voorstelling. Het gezelschap bestaat uit spelers van zorginstelling Compaen uit Veendam en de professionals van Solace | Guess onder leiding van regisseur en muzikant Anne van Slageren.
Updiggin’ is een mix van West-Afrikaanse en Europese invloeden. Afrikaans zijn onder andere de vertelvorm geïnspireerd op de Griot, de lofzanger, de directheid in woord en beeld, gebruik van de balafon (een houten xylofoon) en Afrikaanse ritmes. De popsongs, de instrumenten en een deel van de kostuums ademen daarentegen weer een Europese sfeer uit. Het is deze mix die Anne van Slageren met Solace I Guess opzoekt. “Want uit de mix komt de vooruitgang voort. Ik wil graag dát bij elkaar brengen waarvan je denkt dat het niet bij elkaar hoort”, aldus Van Slageren.
Updiggin’ is een toegankelijke voorstelling die dit najaar door de provincie Groningen toert. In elke stad of elk dorp die de voorstelling aandoet wordt met lokale muzikanten, dansers, zangers, verhalenvertellers en andere creatievelingen een deel van de voorstelling op maat gemaakt. Dat is een spannende werkvorm die veel nieuws oplevert.
Van Slageren: “Met dit unieke programma geven we groepen, burgers en lokale artiesten een stem en een podium om hun eigen verhaal te delen. Net als in Afrika zijn de voorstellingen een happening, waar niet alleen geluisterd wordt, maar waarop gereageerd of aan deelgenomen kan worden”. De Veendammers hebben hun voorstelling gemaakt onder leiding van regisseur Frank Odijk. Na Veendam is Leek aan de beurt. De voorstelling  in het Doe Museum vindt plaats op 26 november 2016 om 20:00 uur en op 27 november 2016 om 16:00 uur.

Tickets

Toegangskaarten kosten € 10 per persoon inclusief een  pauzedrankje. In de voorverkoop zijn de kaarten verkrijgbaar bij de kassa van het Doe Museum. De kaarten zijn te reserveren  via updiggin@gmail.com  of per telefoon bij Astrid Warntjes: 06 145 062 96. Indien er nog kaarten zijn kunnen deze aan de deur van het Doe Museum worden gekocht (vol=vol). Adres: Transportweg 5, 9645 KZ Veendam.
Doemuseum.nl

Deel deze pagina