Meivakantie in het Doe Museum

Meivakantie in het Doe Museum

Het is voorjaar en daarom zijn de buitenactiviteiten van het Doe Museum in Veendam uitgebreid. Op het terras is een heus waterfort verrezen. Hierdoor kan er op hoogte met pompen en gootjes gebouwd worden aan eindeloze waterstroompjes. Samen met de Reuzenkapla maak je van deze stroompjes een heus waterkunstwerk.

Koningsfeest

Ook in het Doe Museum is het op Koningsdag feest. Voor de ruiters en amazones is er een speciaal behendigheidsparcours uitgezet dat ze op de Pony Cycle zo snel mogelijk moeten afleggen. Ook is er reuzenmikado of kan er worden gestreden om de titel bouwer van de hoogste Kaplatoren. Daarnaast kan er op Koningsdag een nieuw paleis voor Willem Alexander worden gebouwd met de LEGO ridderkastelen-collectie van het Doe Museum. Verder is er de hele meivakantie van 21 april t/m 30 april 2017 volop kans om in workshops te leren hoe een eigen schilderij, graffiti of Lego-kunstwerk nog mooier wordt. Kijk voor meer informatie over het programma in de meivakantie op www.doemuseum.nl/nieuws/meivakantie.

Exposities op dit moment

Op dit moment zijn de volgende exposities in het Doe Museum te zien: Catawiki Offline met prachtig werk van onder andere Warhol, Picasso, Karel Appel, David Hockney en Chagall. Bij al deze werken is een tekenopdracht voor twaalfplussers gemaakt. Daarnaast is er de tentoonstelling 200 Greatest Paintings met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld, een verrassende Lego-expositie en photocollographies van Van Gogh. Speurtochten voor jonge en oudere kinderen maken het aanbod compleet. Na het bekijken van al dat moois ga dan aan de slag met kwast, klei, fotografie, papiermaché of lego.

Het Doe Museum is in de vakanties iedere dag open. Buiten de vakanties is het museum op maandag en dinsdag gesloten. Kijk op www.doemuseum.nl voor meer informatie.

Deel deze pagina