Kerk en MuziekCaroussel 2018

Kerk en MuziekCaroussel 2018

‘Kerk en MuziekCaroussel 2018’ m.m.v. mezzosopraan Hanneke Tichelaar & bariton Roele Kok m.b.v. pianist Jan de Roos

IIn het najaar 2018 verzorgt de Stichting Oude Groninger Kerken samen met het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde oude Groninger kerken. Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke cultuurhistorisch verleden van de provincie Groningen.

 

In zes Oost Groninger kerken brengen veelal musici uit het VKSO een gevarieerd en breed programma: ‘Kerk en MuziekCaroussel’. Variërend van kamermuziekensembles, tot het voltallig VKSO symfonieorkest, worden eeuwenoude stenen tot klinken gebracht!

In de namiddag van 21 oktober het derde concert in deze uitzonderlijke reeks: mezzosopraan Hanneke Tichelaar & bariton Roele Kok m.b.v. pianist Jan de Roos

Een concert waar nog lang over zal worden nagepraat, dat staat wel vast. Mezzosopraan Hanneke Tichelaar en bariton Roele Kok weten u samen met hun begeleidende pianist Jan de Roos in een stemming vol vervoering te brengen met bekende en minder bekende muzikale werken uit het klassieke en meer recent repertoire. Van Mahler tot Brahms en van Britten tot Quilter. Ook liederen van één van de meest gewaardeerde Britse componisten van de 20ste eeuw, Gerald Finzi, komen luisterrijk aan bod.

Een heerlijk concert binnen de muren van een intieme en sfeervolle Wedderwegkerk, een zaalkerk dat in 1683 door de stad Groningen werd gebouwd en uitgerust is met een kansel uit de 17e eeuw. Bovendien beschikt deze fraaie kerk over een smeedijzeren torenuurwerk uit 1580. Hoe bijzonder kan dit concert beginnen?

21 oktober 2018

Aanvang: 16:00 uur
Kerk Oude Pekela
Hendrik Westerstaat 114
Oude Pekela

entree: € 12,50 p.p. kinderen t/m 12 jaar € 7,50 p.p.

www.vkso.nl

www.protestantsegemeenteoudepekela.nl

www.sogk.nl

Deel deze pagina