Huis voor de Kunst:The Trombonauts‏

Huis voor de Kunst:The Trombonauts‏

Twee knotsgekke trombonisten zetten de boel op stelten! Michael Eversden en David Tyler, trombonisten van het NNO (Noord Nederlands Orkest) verzorgen een spectaculaire show voor de hele familie. De demonstratie begint met een jazzy duet. Na een korte introductie vertellen 'De Trombonauts' over hun bijzondere beroep, namelijk dat van trombonisten in een symfonieorkest. Op het podium staan allerlei (koper)blaasinstrumenten, waaronder de hele trombone 'familie'. Met behulp van een tuinslang laten beiden zien en horen, hoe een toon wordt geproduceerd. 'De Trombonauts', zullen dan ook een 'beroemd' duet voor tuinslang en trombone spelen en geven een korte uitleg over de trompet, de hoorn en de tuba, waarna zij alle facetten van de trombone demonstreren.
De trombone staat bekend om zijn 'slidey' geluiden. Deze heten 'glissandi', welke 'De Trombonauts' natuurlijk zullen laten horen. Daarna gaan zij uitgebreid in, op de hele trombone familie, van groot naar klein. Ieder instrument wordt gedemonstreerd aan de hand van populaire melodieën. Om het concert af te ronden spelen ' De Trombonauts' hun theaterstuk, 'Tammo en zijn Trombone'.

Inloop: vanaf 11.00 uur
Aanvang: 11.30 uur
Locatie: Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10, 9641 KE te Veendam
Entreekaart: €15,- per persoon, kinderen t/m 15 jaar gratis (incl. koffie/thee en traktaties)
Voor meer informatie en/of reserveringen: www.huisvoordekunst.com/evenementen

 

Eerder waren 'De Trombonauts' al te gast in het Huis voor de Kunst en bleek het aanwezige publiek, al snel, zéér onder de indruk te zijn. Het is daarom niet verwonderlijk de 'Trombonauts' nogmaals - met stip – op ons programma staan! Een fantastisch leuke en leerzame muziekbeleving voor iedereen. Tevens wordt men in de gelegenheid gesteld voor het bezichtigen van de (museale)kunstcollectie van het Huis voor de Kunst

Deel deze pagina