Huis voor de Kunst: ‘Het Gesprek’

Huis voor de Kunst: ‘Het Gesprek’

Jeroen Oosterwijk (links) en Edwin van der Wolf (rechts) raken met elkaar in gesprek. Een gesprek zonder instrumenten en een gesprek tussen twee tamboerijnen wordt afgewisseld met werken van bekende en onbekende meesters van het notenschrift. Twee werken van John Cage, een grote naam in de slagwerkwereld, zullen twee klankwerelden openen. In dit concert zult u worden voorgelicht over de bijzondere instrumenten en ook over de inhoud of de achtergrond van de muziek. Dat is ook wel nodig, want u wordt met vele soorten muziek overgoten; minimal, jazz, modern klassiek, Afrikaans… Bent u ook benieuwd waar ons gesprek over zal gaan?
U hoeft zich niet af te laten schrikken door de naam slagwerk, er worden voornamelijk composities en arrangementen voor marimba en vibrafoon uitgevoerd, de oordoppen kunnen gerust thuis blijven!

Inloop: vanaf 11.00 uur
Aanvang: 11.30 uur
Locatie: Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10, 9641 KE te Veendam
Entreekaart: €15,- per persoon, kinderen t/m 15 jaar gratis (incl. koffie/thee en traktaties)
Voor meer informatie en/of reserveringen: www.huisvoordekunst.com/evenementen  

 

Edwin van der Wolf (1991)

Tijdens zijn VWO-opleiding genoot Edwin al lessen slagwerk in de Jong Talenten Klas aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar kreeg hij les van Fedor Teunisse en Joeke Hoekstra. Zomer 2013 heeft hij zijn Bachelor cum laude afgerond en behaalde afgelopen zomer zijn Master of Music, ook te Groningen. Daar is was hij student van Tatiana Koleva, Luuk Nagtegaal en Joeke Hoekstra.Hij volgde diverse masterclasses bij o.a. Emmanuel Séjourné, Frank Epstein, Stefan Asbury, Christian Dierstein en Pape Seck.

Geregeld remplaceert Van der Wolf in verscheidene amateur- en beroepsorkesten waaronder het Noord Nederlands Orkest, in koren (Capella Frisiae, Albatros, Focus Vocaal e.a.) en de meest uiteenlopende ensembles. Tevens is hij lid van de 'Youth Percussion Pool': een internationaal zeer actieve groep o.l.v. Tatiana Koleva, welke in 2012 bekroond werd met de titel 'Ensemble of the Year'. Afgelopen maart was de Pool weer 'on tour' in Bulgarije. In september 2013 ontving Edwin de ''VNO-NCW Noord Talent Award'', deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jong talent dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans en over ondernemende kwaliteiten beschikt.

Van der Wolf geeft privélessen klassiek slagwerk, drums en Afrikaans percussie in zijn eigen studio. Naast zijn activiteiten in de klassieke wereld is hij ook actief in bandjes wereld, op dit moment is hij drummer/percussionist van Alfonso y Señor León en is Van der Wolf verbonden aan het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Jeroen Oosterwijk (1992) is geboren en getogen in Mantgum,Friesland. Op 9 jarige leeftijd begon Jeroen zijn muzikale carrière op trompet bij de fanfare 'Harmonie Weidum'. Op 12 jarige leeftijd werd de overstap naar slagwerk gemaakt. De eerste slagwerklessen kreeg Jeroen van Jan Geert Nagel. Na het behalen van het VWO Diploma is Jeroen begonnen aan de studie: Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Na 3 jaar Docent Muziek is Jeroen ook begonnen aan de Bachelor Klassiek Slagwerk aan hetzelfde Prins Claus Conservatorium. Op het Prins Claus Conservatorium krijgt hij les van: Joeke Hoekstra, Luuk Nagtegaal, Misi Kaszas en Tatiana Koleva. Naast het studeren speelt Jeroen als slagwerker bij het Nationaal Jeugd Orkest en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest. Naast het spelen in orkest is Jeroen ook lid van de "Youth Percussion Pool", een slagwerkensemble van jonge professionele slagwerkers o.l.v. zijn docente Tatiana Koleva. Naast zijn reguliere lessen heeft Jeroen masterclasses bij gewoond van: Theodor Milkov, Bogdan Bacanu en Frank Epstein.

Deel deze pagina