Huis voor de Kunst: Grieg Pianoduo: 'De Kerstroos' muzikale Kerstvoorstelling

Huis voor de Kunst: Grieg Pianoduo: 'De Kerstroos' muzikale Kerstvoorstelling

Héérlijk ontspannen bij de prachtige muzikale Kerstvoorstelling 'De Kerstroos' in Huis voor de Kunst op deze winterse zondag. Het Grieg Pianoduo speelt deze late morgen en vroege middag niet alleen prachtige romantische pianomuziek van de Noorse componist Edvard Grieg maar tevens het kerstverhaal: 'De legende van de Kerstroos' van de Zweedse schrijver Selma Lagerlöf, ooit Nobelprijswinnares.

Toegankelijkheid is het toverwoord bij de speciale voorstellingen die beide pianisten Elles van der Heiden & Siebert Nix samen brengen. Beiden treden niet alleen op als pianisten maar ook als voordrachtskunstenaars. De Zweedse schrijfster Lagerlöf en Noorse componist Grieg komen met hun Scandinavische sfeer en gemoedstoestand vandaag intens tot hun recht in het Huis voor de Kunst met dit Kerstconcert waarin de pianomuziek van Edvard Grieg in uitstekende handen is van het Grieg Pianoduo.

"Door de aankleding, de inhoud van het verhaal, de zeer mooie afstemming tussen de fasen in het verhalen van de gekozen delen uit de muziek van Grieg, het verzorgde vertellen en last-but-not-least, de zeer mooie uitvoering van de stukjes van Grieg door beide pianisten, is het een boeiend geheel met een echt kerstverhaal..." (Dorpsklanken-Eelde e.o.)

Inloop: vanaf 11.00 uur
Aanvang: 11.30 uur
Locatie: Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10, 9641 KE te Veendam
Entreekaart: €15,- per persoon, kinderen t/m 15 jaar gratis (incl. koffie/thee en traktaties)
Voor meer informatie en/of reserveringen: www.huisvoordekunst.com/evenementen

 

De pianisten Elles van der Heiden en Siebert Nix vormen sinds 1987 het Grieg Pianoduo. Het duo werd na de vakopleiding aan het Conservatorium in Groningen (1986) snel bekend in de wereld van de kamermuziek met dynamisch en temperamentvol vierhandig pianospel op één vleugel! De naam van de Noorse componist Edvard Grieg, wiens veelzijdige repertoire vele stijlinvloeden omvat, overbrugt de kwaliteiten van hun gehele repertoire: van Schubert tot hedendaags. Hierbij gaan zij het experiment niet uit de weg.

----------------------------------------------

De uitvoering kent geen pauze. Voor aanvang en na afloop zal koffie/thee en iets lekkers worden geserveerd. Ook heeft u de mogelijkheid om na afloop de museale collectie van het 'Huis voor de Kunst' te bekijken.

Deel deze pagina