Filmhuis vanBeresteyn: Janneman Robinson & Poeh

Filmhuis vanBeresteyn: Janneman Robinson & Poeh

© 2018 USA / Familiefilm, Avontuur / 104 minuten. Cast: Ewan McGregor, Hayley Atwell en Bronte Carmichael. Regie: Marc Forster.
Nederlands gesproken

Janneman Robinson, het jongetje dat vroeger talloze avonturen beleefde met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos en nu is opgegroeid tot een volwassen man die de weg is kwijtgeraakt. Het is nu aan Winnie de Poeh en zijn vriendjes om hem wegwijs te maken in onze wereld en hem te herinneren aan de liefdevolle jongen die hij ooit was.
De inmiddels opgegroeide Janneman Robinson is niet gelukkig, hij heeft een gezin, werkt veel en daardoor weinig tijd voor zijn vrouw en dochter.
Op een dag wordt hij herenigd met Winnie de Poeh, die hem eraan herinnert dat nietsdoen soms gewoon goed is. Poeh en zijn vriendjes, Knorretje, Iejoor en Teigetje leren Janneman dat beste vrienden er altijd voor elkaar zijn.

4* NRC:
Janneman Robinson & Poeh combineert live action met animatie en vertelt een charmant verhaal dat onthaasting predikt en het voorrang geven aan je familie boven werk. Die boodschap komt voornamelijk uit de monden van de dieren, wat geestige oneliners oplevert. Vooral de depressieve Iejoor steelt de show, al is het de filosofische Poeh die met de wijste les komt: ‘Doing nothing often leads to the very best something’.

Deel deze pagina