Dans-en-’t-orgel

Dans-en-’t-orgel

Spektakel vandaag in de Grote Kerk in Wildervank: in een show van licht en mist dansen de dansers van Oxygym op een combinatie van daverende pauken en de klanken van het Walcker-orgel, bespeeld door Jochem Schuurman.

Wauw, dat orgel! De mensen van Oxygym hadden van alles verwacht, maar dit toch niet. Als Jochem Schuurman losgaat op het orgel – ooit gebouwd door de orgelbouwer Walcker – en al die prachtige klanken de kerk in slingert, zien ze het ineens helemaal voor zich: streetdance op de Toccata van Bach en ballet begeleid door de Zwaan van Saint-Saëns, hoe geweldig zal dat zijn.

Wat gaan we allemaal zien en horen? Veel! We gaan genieten van elegant klassiek ballet op spitzen, van moderne dans en van de enerverende streetdance door de verschillende succesvolle Oxygym teams. Dit alles op bijpassende orgelklanken – Bach maar óók eigentijds – gespeeld door Jochem Schuurman en op de ritmes van pauken en drums, die een minstens zo belangrijke rol hebben tijdens deze show.

Dance-clinic
In de middag kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd in het kader van Oktober Kindermaand deelnemen aan een speciale dance-clinic, waarbij het orgel ook een speciale rol heeft. Heb je interesse, klik dan hier.

De organisatie van deze dag is in handen van de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank en sportschool Oxygym uit Veendam.