Dans-en-’t-orgel (Dance-clinic)

Dans-en-’t-orgel (Dance-clinic)

In het kader van Oktober Kindermaand wordt er vandaag flink gedanst! Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan een dance-clinic van Oxygym.

En let op: we dansen niet in een danszaal en ook niet het theater. Het toneel waarop jullie zullen schitteren is deze keer in… een kerk.

Onder leiding van dansdocenten van Oxygym gaan we vandaag in de Grote Kerk in Wildervank een aantal toffe dansmoves combineren tot een echte streetdance act. De muziek komt natuurlijk van zinderende dancebeats en, verrassend genoeg, van het indrukwekkende orgel dat in de kerk staat. Er is ook gelegenheid om dat grote Walcker-orgel van heel dichtbij te bekijken; de organist zal laten zien en horen hoe je met handen en voeten de mooiste klanken uit het instrument kunt toveren. Deelname aan deze Oktobermaand Kindermaand-activiteit is gratis.

De dance-clinic is op 5 oktober 2019 en wordt in twee leeftijdscategorieën gegeven:
Groep 5-8 jaar: 14.00 – 15.00 uur
Groep 9-12 jaar: 15.00 – 16.00 uur

Voorstelling Oxygym
In de avond is de Grote Kerk het toneel voor een spectaculaire performance van de streetdance teams van Oxygym. Voor informatie over deze voorstelling (tijdstip en tickets), klik hier.

De organisatie van deze dag is in handen van de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank en sportschool Oxygym uit Veendam.