10 jaar “Kunst aan de rand van Nederland” exposeert in vanBeresteyn te Veendam

10 jaar “Kunst aan de rand van Nederland” exposeert in vanBeresteyn te Veendam

Het genootschap "Kunst aan de rand van Nederland" is inmiddels een niet meer weg te denken podium voor 50 kunstenaars in de Gronings-Duitse grensstreek. Hun veelzijdige werk willen zij aan een zo breed mogelijk publiek laten zien.

Sinds de oprichting in 2006 door Ingrid Constance en Hans van Herwijnen van Ateliertwee in Bad Nieuweschans, werden ieder jaar één of meerdere tentoonstellingen georganiseerd en ook werd acte de présence gegeven tijdens diverse evenementen in de regio, aan beide zijden van de voormalige landsgrens van Oostgroningen, Ostfriesland en Emsland.

De Stichting Atelierroute Oostgroningen, ontstaan als opvolger van de Stichting Beeldende Kunst Veendam (SBK) in Veendam, is eind 2011 samengevoegd met Kunst aan de rand van Nederland. Elk jaar wordt tijdens het Pinksterweekend een atelierroute gehouden waar boeiende en veelzijdige kunst getoond wordt en de kunstenaar de bezoekers hartelijk ontvangt.

Aan de overzichtsexpositie in vanBeresteyn te Veendam die duurt van 22 november t/m 1 januari, doen 25 beeldende kunstenaars mee, dus wordt voor een afwisselend aanbod gezorgd zowel in stijl als in materiaalgebruik, in bekende en minder voor de hand liggende technieken. De opening is op maandag 21 november om 17.00 uur.

Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn is vrij toegankelijk, dagelijks van 10.00 – 17.00 uur en tijdens voorstellingen. Het gebouw is te vinden aan het Museumplein 5a, 9641 AD Veendam.

Op de website kunstaanderandvannederland.nl staat informatie over alle kunstenaars en hun werk. Voor inlichtingen of vragen kunt u ook bellen naar Ateliertwee, Tel. (0)597-655420.

 

Deel deze pagina